ua en ru

В Іраку засудили до страти громадянку Німеччини за допомогу ІД

В Іраку засудили до страти громадянку Німеччини за допомогу ІД Фото: повішення (commons.wikimedia.org)

Її мають стратити через повішення

Суд у столиці Іраку Багдаді 21 січня 2018 року засудив до страти громадянку Німеччини марокканського походження, яка причетна до діяльності терористичного угруповання "Ісламська держава". Про це повідомляє DW.

Як пояснив суддя, жінку, ім'я якої не розкривають, звинувачують у логістичній підтримці та допомозі ІД. Її мають стратити через повішення. Цей вирок ще можна оскаржити.

За інформацією суду, обвинувачена поїхала з Німеччини спочатку в Сирію, а потім в Ірак. При цьому вона привезла з собою двох доньок, яких одружила з членами ІД.

У вересні 2017 року суд в Іраку також засудив до повішення росіянина після того, як визнав його винним у збройній боротьбі на боці ІД.

За даними німецького уряду, станом на листопад 2017 року близько 960 осіб поїхали з Німеччини до Сирії та Іраку, щоб узяти участь у боях на боці ІД. Близько 20% із них - жінки. Приблизно третина з тих, що поїхали, вважають у Федеральному відомстві з охорони конституції, вже повернулися в Німеччину, ще близько 150 - загинули в бойових діях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Єгипті стратили 15 бойовиків, що були визнані винними у вбивстві військових у Синайському регіоні.