ua en ru

В Німеччині більшість громадян невдоволені міграційною політикою уряду Меркель

В Німеччині більшість громадян невдоволені міграційною політикою уряду Меркель Фото: мігранти (twitter.com/Human Rights Watch)

69% опитаних громадян оцінили урядові досягнення як "радше погано або дуже погано"

В Німеччині більшість опитаних громадян висловили невдоволення міграційною політикою уряду та темпами інтеграції біженців у німецьке суспільство. Про це свідчать результати проведеного соцопитування ARD-Deutschlandtrend, передає Deutsche Welle.

Згідно з даними соціологів, 50% респондентів вважають, що розпочатий з 2015 року прийом та розподіл мігрантів у Німеччині проведено "радше погано або дуже погано".

Водночас 43% учасників соціологічного дослідження оцінили роботу уряду в цьому питанні як "радше добре або дуже добре".

Зазначається, що критики зазнала й робота уряду в питанні інтеграції біженців у німецьке суспільство й ринок праці: 69% опитаних громадян оцінили урядові досягнення як "радше погано або дуже погано".

Разом з тим, всього 27% упевнені, що процес інтеграції біженців відбувається "радше добре або дуже добре".

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Німеччина повинна зробити все можливе, щоб не допустити повторення ситуації з напливом біженців масштабу 2015 року.

Також Меркель назвала нежиттєздатною Дублінську угоду, що діє в Євросоюзі, за якою за біженця відповідальна та країна ЄС, в яку він здійснив перший в'їзд. За її словами, країни ЄС повинні розробити "справедливу систему розподілу" біженців та спільно організувати їх повернення.