ua en ru

Справа Бабченка: Герман пішов на угоду зі слідством

Справа Бабченка: Герман пішов на угоду зі слідством Фото: Борис Герман (РБК-Україна)

Луценко додав, що суд ще не затвердив цієї угоди

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підтвердив інформацію, що підозрюваний в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченко Борис Герман готовий піти на угоду зі слідством, але вона ще не затверджена судом. Про це він повідомив на брифінгу, передає кореспондент "РБК-Україна".

"Так, дійсно Герман і його захист пішли на підготовку угоди (угоди зі слідством - ред.) і працюють у цьому контексті з нашими співробітниками. Але суд ще не затвердив цієї угоди", - сказав він.

Нагадаємо, що Шевченківський районний суд Києва 6 серпня, продовжив до 23 вересня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Борису Герману, підозрюваному в організації спроби вбивства Аркадія Бабченко.

Також 15 червня СБУ затримала підозрюваного в організації замаху на вбивство Бабченко. Його підозрюють у скоєнні злочину щодо незаконного поводження із зброєю та організації підготовки теракту.

Нагадаємо, що СБУ встановила другого підозрюваного у справі про замах на вбивство Бабченко. Досудовим розслідуванням було встановлено, що разом з громадянином України Германом до організації терористичних актів причетний громадянин України В'ячеслав Пивоварник.

Встановлено, що Герман за вказівкою Пивоварника здійснив фінансування і логістику з Росії в Україну групи громадян України, які в Ростові-на-Дону пройшли інструктаж і навчання для здійснення терористичних актів.