ua en ru

"БЮТ-Батьківщина" вимагає припинення незаконного депутатського зібрання у Київраді

Фракція "БЮТ-Батьківщина" у Київській міській раді не братиме участь у нелегітимному пленарному засіданні сьогодні, та, відповідно, не голосуватиме за жодне з поставлених на порядок денний питань. Про це під час брифінгу у Київраді заявила голова фракції Тетяна Меліхова, повідомила прес-служба БЮТ.

У виголошеній заяві зазначається, що Київрада втратила свою легітимність та будь-яке право керувати містом. Тому, подальше проведення її сесійних засідань опозиціонери вважатимуть незаконним виконанням представницьких функцій з управління містом та захопленням влади, за яке передбачена кримінальна відповідальність.

Меліхова також наголосила на вимогах депутатської фракції, серед яких проведення одночасних позачергових виборів Київського міського голови та Київської міської ради у 2013 р. та припинення незаконного депутатського зібрання.

"Фракція "БЮТ-Батьківщина" звертається до колег-депутатів Київради з вимогою не приймати участь у сьогоднішньому пленарному засіданні та ігнорувати будь-які спроби представників столичної влади провести сесії Київради будь-де і в будь-який час. Кияни не уповноважували депутатський корпус працювати більше 5 років, і те, що сьогодні відбувається, є незаконним привласненням депутатських повноважень, яких київська громада не надавала", - йдеться у заяві фракції.

Меліхова також заявила, що фракція звертається до секретаря Київради Галини Гереги з вимогою припинити незаконне депутатське зібрання і особисто звернутимся до Віктора Януковича та Верховної Ради України щодо призначення місцевих виборів.