ua en ru

Геращенко призначили заступником глави МВС України

Геращенко призначили заступником глави МВС України Фото: Антон Геращенко (УНІАН)

Геращенко став новим заступником Авакова

Колишнього нардепа Антона Геращенка призначили заступником міністра внутрішніх справ України. Про це у Facebook повідомив нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко, який присутній на засіданні Кабміну.

За його словами, Кабінет міністрів підтримав призначення Геращенка заступником міністра внутрішніх справ. Зазначимо, Геращенко є давнім соратником нинішнього глави МВС Арсена Авакова.

Геращенко призначили заступником глави МВС України

Він також додав, що Сергій Яровий залишився першим заступником. А крім Геращенка заступниками Авакова будуть Сергій Гончаров, Тетяна Ковальчук, Катерина Павлюченко і Олександр Гогілашвілі.

Яровий буде забезпечувати реалізацію державної політики в сфері публічної безпеки та порядку. Ковальчук відповідатиме за співпрацю з органами Європейського союзу і НАТО, а також іншими міжнародними організаціями.

Гончаров координуватиме питання роботи Єдиної інформаційної системи МВС, запуску Єдиної системи авіаційної безпеки та захисту, забезпечення житлом. Катерина Павличенко координуватиме питання моніторингу за дотриманням прав і свобод людини в діяльності органів МВС.

Геращенко буде займатися координацією законодавчого забезпечення діяльності МВС, взаємодією з Верховною Радою України та парламентськими комітетами. Гогілашвілі займеться протидією обігу наркотиків.

Нагадаємо, в минулому році Геращенко потрапив в корупційний скандал, пов'язаний з проживанням в квартирі, яку орендує його тесть. Однак на початку 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро закрили справу про незаконне збагачення Геращенка, оскільки не змогли перевірити доходи тестя колишнього нардепа. Він, зокрема, стверджував, що кошти на оренду квартири і покупку двох авто заощадив в 1991-1996 роках.