ua en ru

Генштаб оцінив загрозу з Білорусі на тлі її навчань по "звільненню територій"

Генштаб оцінив загрозу з Білорусі на тлі її навчань по "звільненню територій" Фото: Генштаб оцінив загрозу з Білорусі на тлі її навчань по "звільненню територій"

Готовності участі Білорусі у російській війні проти України станом на сьогодні не спостерігається. Таку оцінку Генштаб дав на тлі початку військових навчань білоруських військ по "звільненню захоплених територій".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексія Громова під час брифінгу.

"Ми плідно відстежуємо ситуацію на наших кордонах, у нас є інформація стосовно бажання чи не бажання білоруського народу брати участь в загарбницьких планах Росії. Але збільшення населення, готового взяти участь у агресії на території нашої держави, не відстежується", - сказав Громов.

Військові навчання Білорусі

Нагадаємо, сьогодні в Білорусі стартували військові навчання щодо "відпрацювання бойових дій зі звільнення території, тимчасово захопленої противником". Вони триватимуть до 14 вересня.

Ці навчання проходитимуть на брестському полігоні, у Мінській та Вітебській областях.

Примітно, що саме про такі навчання попереджали у Генштабу ЗСУ. Так, раніше Олексій Громов повідомив, що білоруські військові планують організувати навчання, на яких, ймовірно, буде проведено тренування "звільнення" територій і не виключено, що мається на увазі захоплення частини прикордонних областей України.

Він зазначав, мова йде про прикордонні райони Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.