ua en ru

Генштаб почав розслідування щодо офіцерів, які п'яними охороняли арсенал

Генштаб почав розслідування щодо офіцерів, які п'яними охороняли арсенал Фото: Генштаб (РБК-Україна)

Раніше головний військовий прокурор повідомляв, що п'яні офіцери охороняли склад ракет дальньої дії

Генеральний штат Збройних сил України розпочав розслідування щодо двох підполковників, які виконували службові обов’язки нетверезими. Про це повідомила прес-служба Генштабу у Facebook.

Розслідування проходить відповідно до наказу начальника Генерального штабу Віктора Муженка. Стосовно підполковників складений протокол про адміністративне правопорушення за ч. 3 ст. 172.20 КУпАП (розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв або вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів військовослужбовцями під час виконання обов’язків військової служби або появи таких осіб на території військової частини).

На час проведення розслідування військових відсторонили від виконання службових обов'язків. У Генштабі не уточнили, за яких умов відбулося правопорушення.

Особи, які виконували службові обов’язки у стані алкогольного сп’яніння, будуть притягнуті до відповідальності Відповід...

Опубліковано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 29 вересня 2017 р.

28 вересня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що 27 вересня "в одній з частин на території України на складах, де зберігаються ракетні вистріли для ракет дальньої дії, військовою прокуратурою були виявлені на місці несення служби два старші офіцери, які перебували у стані повного алкогольного сп'яніння". Він додав, що військових відсторонили від служби і на них складені відповідні протоколи.

При цьому Матіос не уточнив, про яку з військових частин йде мова.

Нагадаємо, пожежа на складі боєприпасів Міністерства оборони України відбулася ввечері 26 вересня. Збитки від неї оцінюються в близько 800 млн доларів. У ДСНС повідомляли про двох постраждалих.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов поклав відповідальність за пожежу, зокрема, на начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка.