ua en ru

Генсек ООН закликав світ об'єднатися проти кібервоєн

Генсек ООН закликав світ об'єднатися проти кібервоєн Фото: Антоніу Гутерріш закликав боротися з кібервійнами (flickr.com/United Nations)

Гутерреш назвав цілі, що будуть уражені кібератаками

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав світову спільноту до об’єднання з метою мінімізації впливу кібервоєн на життя цивільних громадян. Про це він сказав під час виступу в Лісабонському університеті 19 лютого, передає "Радіо Свобода".

Він зазначив, що "епізоди кібервійни між державами" світ спостерігає вже сьогодні.

"Наступна війна почнеться з масової кібератаки з метою знищення військового потенціалу і паралічу базової інфраструктури, такої як електричні мережі", - сказав Гутерріш.

Він також запропонував створити в ООН платформу, на базі якої вчені, урядовці та інші особи могли б розробити правила для забезпечення більш гуманного характеру щодо вирішення будь-якого конфлікту, пов’язаного з інформаційними технологіями.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн назвала кібератаки найбільшою загрозою світовій стабільності.

Минулого тижня США та Велика Британія звинуватили Росію у поширенні вірусу NotPetya в червні 2017 року, що порушило діяльність компаній в Україні та по всій Європі. Згодом до звинувачень приєднався уряд Австралії. Росія такі звинувачення назвала безпідставними.