ua en ru

Генсек ООН: представники ЄС і ЄК обговорили ситуацію в Україні

Генсек ООН: представники ЄС і ЄК обговорили ситуацію в Україні Фото: Пан Гі Мун

Пан Гі Мун обговорив з представниками ЄС і Єврокомісії ситуацію в Україні та виконання домовленостей мінських

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун в неділю, 27 вересня 2015 року на зустрічі з Дональдом Туском, Франсом Тиммермансом і Федерикой Могерини обговорили ситуацію в Україні, включаючи реалізацію мінських угод. Про це повідомляє прес-служба ООН.

"Вони обговорили ситуацію в Україні, включаючи реалізацію мінських угод напередодні того, що в кінці цього року настає термін їх виконання", - йдеться в заяві.

Влада України у квітні минулого року почала військову операцію проти самопроголошених ЛНР і ДНР. За останніми даними ООН, жертвами конфлікту стали майже 7,9 тисячі осіб. Питання врегулювання ситуації в Донбасі обговорюється, в тому числі, в ході зустрічей в Мінську контактної групи, яка з вересня минулого року прийняла вже три документи, що регламентують кроки по деескалації конфлікту.

На засіданні контактної групи, яке пройшло 26 серпня в Мінську, сторони конфлікту домовилися про необхідність домогтися припинення вогню в Донбасі з 1 вересня. Президент України Петро Порошенко на зустрічі з екс-прем'єром Великобританії Тоні Блером 13 вересня констатував практично повне дотримання режиму припинення вогню в Донбасі з кінця серпня поточного року.

Нагадаємо, Порошенко повідомив, що питання Сирії не замінить питання України.