ua en ru

Генсек ООН Гутерріш назвав пріоритети роботи у 2017 році

Генсек ООН Гутерріш назвав пріоритети роботи у 2017 році Фото: Антоніу Гутерріш

Генсек закликав поставити на перше місце досягнення миру

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш в перший день свого перебування на посаді назвав пріоритети роботи у 2017 році. Про це повідомляє інформаційний відділ представництва ООН в Україні.

"Дестабілізується становище в цілих регіонах, і нікого не обходить стороною нова загроза глобального тероризму. Я закликаю вас всіх в цей Новий рік разом зі мною дати спільну новорічну обітницю. Давайте поставимо на перше місце досягнення миру! Нехай 2017 рік стане для всіх нас – простих громадян, урядів, керівників – роком боротьби за подолання наших розбіжностей", - закликав генсек.

Він також закликав проявити солідарність і співчуття в повсякденному житті та налагоджувати діалог на основі шанобливого ставлення один до одного, незважаючи на відмінності в політичних підходах.

"Давайте припинимо вогонь на полях битв – і будемо домагатися компромісу за столом переговорів з метою досягнення політичних рішень. Мир повинен бути нашою метою, нашою дороговказною зіркою. Я звертаюся до всіх вас із закликом прийняти разом зі мною зобов'язання боротися за мир – сьогодні і кожен день. Нехай 2017 рік стане роком миру!" – підкреслив Гуттеріш.

Нагадаємо, 13 жовтня 2016 року Антоніу Гутерріш був обраний на пост генерального секретаря Генеральної Асамблеї ООН. У грудні він склав присягу генсека.