ua en ru

Генсек ОБСЄ: Боротьба з торгівлею людьми вимагає нових рішень в рамках плану, розробленого в 2003 р

Боротьба з торгівлею людьми вимагає нових рішень в рамках плану, розробленого в 2003 р. Про це під час конференції "Зміцнення ролі ОБСЄ у боротьбі з торгівлею людьми" заявив генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзанньєр, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прийнятий ще 2003 р. план по боротьбі з торгівлею людьми ОБСЄ залишається стратегічним документом. Ми пишаємося нашим планом дій", - заявив він.

З його слів, у рамках виконання плану працюють управлінські структури, які допомагають урядам країн-членів організації у боротьбі з цією глобальною загрозою.

"Але не можна зупинятися на досягнутому. Тому необхідно шукати нові рішення, адже, на жаль, торгівля людьми є частиною нашого щоденного життя", - підкреслив Дзанньер.

При цьому міністр закордонних справ України Леонід Кожара запевнив, що з українського боку буде зроблено все можливе для подолання цієї глобальної проблеми. Зі слів міністра, дискримінація та бідність є основними факторами торгівлі людьми: "На законодавчому рівні треба розробити стратегію, яка буде протидіяти торгівлі людьми. Україна підписала всі міжнародні угоди, що регулюють питання торгівлі людьми. Україна пишається зусиллями своїх громадянських організацій, які допомагають жертвам торгівлі людьми".

Читайте також: Україна в рамках головування в ОБСЄ посилить боротьбу з торгівлею людьми, - Кожара