ua en ru

Україна в рамках головування в ОБСЄ посилить боротьбу з торгівлею людьми, - Кожара

Україна в рамках головування в ОБСЄ посилить боротьбу з торгівлею людьми. Про це під час конференції "Зміцнення ролі ОБСЄ у боротьбі з торгівлею людьми" заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі країни-члени ОБСЄ стикаються з однією проблемою. Торгівля людьми - це злочин, з яким стикаються всі країни ОБСЄ. Враховуючи, що це комплексна проблема, вона повинна знайти своє відображення в комплексній боротьбі. Україна вже винесла завдання з боротьби з торгівлею людьми в ряд пріоритетних. Ми зробимо все, щоб протистояти цьому злочину", - заявив він.

Міністр зазначив, що на законодавчому рівні, а також дипломатичному і з боку правоохоронних органів буде посилена робота над подоланням цієї проблеми.

Крім того, за словами Кожари, Україна повинна забезпечити механізми проти нових форм торгівлі з людьми.

"Торгівля людьми залишається злочином, який приносить величезний прибуток. Злочинні синдикати придумують все нові і нові форми торгівлі людьми в різних галузях. Охоплює торгівлю людьми з метою вилучення органів, примусового. За статистикою, 55% всіх жертв торгівлі - це жінки і діти, які є жертвами злочинів сексуального характеру ", - заявив він.

Міністр також нагадав, що прийнятий план дій ОБСЄ щодо запобігання торгівлі людьми.

"Це план 2003 р., він залишається стратегічним документом. Але ці зусилля ще недостатні. Наш інструментарій має бути доопрацьований. З'явилися нові форми торгівлі людьми, тому ми повинні знайти нові інструменти", - додав Кожара.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку уряду США у сфері співробітництва в рамках ОБСЄ, - Янукович