ua en ru

Генсек НАТО підтвердив інформацію про проникнення російських БТР в Україну

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен підтвердив повідомлення низки ЗМІ про те, що російська бронетехніка в ніч на п'ятницю, 15 серпня 2014 р., незаконно перетнула кордон із Україною.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен підтвердив повідомлення низки ЗМІ про те, що російська бронетехніка в ніч на п'ятницю, 15 серпня 2014 р., незаконно перетнула кордон із Україною. Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Минулої ночі ми бачили російське проникнення, перетин українського кордону", - заявив Расмуссен.

Він додав, що "це тільки підтверджує факт, що ми бачимо продовження потоку зброї та бійців із Росії до Східної України".

Інформагенція Reuters зауважує, що генсек НАТО назвав цей інцидент "російським проникненням" ("Russian incurcion"), він утримався від того, щоб назвати це "вторгненням" ("invasion").

За словами Расмуссена, перетин кордону з Україною російськими бронетранспортерами є "чіткою демонстрацією того, що Росія продовжує робити внесок у дестабілізацію в Східній Україні".

У зв'язку з цим він вчергове закликав Росію відвести свої війська від кордону з Україною, припинити потік зброї, бойовиків та грошей на Донбас, припинити підтримку озброєних сепаратистів та розпочати діалог із Києвом.

Раніше журналісти британських видань The Guardian і The Telegraph повідомили, що на власні очі бачили, як колона з 23 одиниць бронетехніки перетнула в ніч на п'ятницю російсько-український кордон в районі російського міста Донецьк Ростовської області приблизно в 70 кілометрах від оточеного українською армією Луганська. Українська розвідка підтвердила, що російська техніка перебуває в Луганській області.

У свою чергу уряд Німеччини в терміновому порядку вимагає від уряду Російської Федерації пояснень з приводу інформації про перетин колоною бронетехніки з Росії українського кордону.