ua en ru

Генсек НАТО занепокоєний ситуацією з Тимошенко та не має наміру відвідати Євро-2012

Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен занепокоєний ситуацією навколо колишнього прем'єра Юлії Тимошенко в Україні. Про це генсек заявив в інтерв'ю німецькій газеті Bild.

"Я, скоріше за все, не матиму в червні та липні часу для поїздок на чемпіонат Європи. Втім незалежно від цього: я глибоко занепокоєний, як поводиться український уряд з пані Тимошенко. У діалозі з нашими українськими партнерами, я дав зрозуміти, що повага до прав людини та незалежності судової системи повинна бути гарантована", - заявив Расмуссен.

Нагадаємо, що ситуація з ув'язненням Тимошенко призвела до того, що все більше європейських політиків оголошують бойкот Євро-2012 в Україні. Зокрема, вчора повідомлялося, що прем'єр-міністр Швеції Фредрік Рейнфельдт не приїде до України на жодний матч своєї збірної в рамках фінальної частини чемпіонату Європи з футболу через "політичні події" в Україні.

Раніше сьогодні стало відомо, що колишній голова Федерального конституційного суду ФРН Ханс-Юрген Папір вважає, що до врегулювання конфлікту навколо екс-глави уряду України Юлії Тимошенко, яка перебуває в ув'язненні, слід було б залучити Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у Страсбурзі.