ua en ru

Генсек НАТО: Ліквідація У.бен Ладена не позначиться на планах альянсу в Афганістані

НАТО не збирається змінювати плани свого перебування в Афганістані після ліквідації Усами бен Ладена, заявив в ході щомісячного брифінгу в Брюсселі генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен. Про це повідомляє РБК з посиланням на прес-службу НАТО.
"Міжнародний тероризм продовжує представляти серйозну загрозу для глобальної безпеки і стабільності. Ми залишимося в Афганістані стільки, скільки буде необхідно для виконання нашого завдання, а саме передачі контролю над безпекою армії і поліції Афганістану", - сказав А.Рассмуссен. Він нагадав, що, згідно наявним планам, ця мета буде досягнута до 2014 р.
Також А.Расмуссен відзначив необхідність укріплювати взаємодію між НАТО і Пакистаном в рамках боротьби з тероризмом. "Для завершення конфлікту в Афганістані слід співробітничати з Пакистаном. У Пакистані є проблеми в сфері безпеки. Ми підтримуємо зусилля властей Пакистану в боротьбі з тероризмом та екстремізмом. Ми відзначаємо прогрес в цьому напрямі, проте можливості для роботи в цьому напрямі залишаються ще значними", - сказав А.Расмуссен. Він відзначив, що особливого поширення тероризм набув в прикордонних з Афганістаном районах.
Генеральний секретар НАТО також висловив надію, що ліквідація У.бен Ладена приведе до загибелі створеної ним терористичній мережі і стане важливим етапом в боротьбі з міжнародним тероризмом.