ua en ru

Генпрокурор США: Мін'юст має намір переслідувати в судовому порядку всіх причетних до витоку документів на сайт WikiLeaks

Мін'юст США буде переслідувати в судовому порядку всіх, хто порушив американське законодавство, будучи причетним до витоку секретних урядових документів на сайт WikiLeaks. Відповідну заяву зробив генеральний прокурор США Ерік Холден, повідомляє РБК з посиланням на Associated Press.
"Це не загроза застосування військової сили", - уточнив Е.Холден. За його словами, останній витік даних, що включає секретні документи Державного департаменту США, піддав ризику безпеку нації, її дипломатів і розвідслужби."Ми всіма силами будемо прагнути знайти відповідальних за витік даних, які поставили під удар всіх тих, кого я перерахував. Вони неодмінно понесуть відповідальність", - додав генпрокурор Е.Холден. Наприкінці прес-конференції він додав, що по інциденту з WikiLeaks ведеться активне кримінальне розслідування.
Нагадаємо, що раніше сайт WikiLeaks опублікував чергову порцію конфіденційних матеріалів переважно Держдепартаменту США, частина з яких перебувала під грифом "таємно". Це відразу ж викликало широкий громадський резонанс.