ua en ru

Генпрокурор Єгипту продовжив термін затримання синів Х.Мубарака ще на 15 діб

Генеральний прокурор Єгипту Абдель Магід Мухмуд продовжив на 15 діб термін утримання під вартою синів екс-президента країни Хосні Мубарака - Гамаля і Алаа, передає РБК з посиланням на Associated Press. Зараз вони знаходяться у в'язниці "Тора" в передмісті Каїра, де їх допитують слідчі. Допити стосуються використання впливу синів лідера держави з метою особистого збагачення. Зокрема, синів Х.Мубарака підозрюють в отриманні комісій від великих угод у сфері експорту газу. Крім того, з'ясовується роль синів Х.Мубарака у придушенні масових протестів.
Рішення про затримання Х.Мубарака і двох його синів на 15 діб було прийнято 12 квітня. Вони були взяті під варту в лікарні Шарм-ель-Шейха, де знаходиться їх батько, і доставлені в будівлю найближчого суду.
22 квітня прокуратура Єгипту оголосила про продовження затримання Х.Мубарака на 15 діб. Колишній Президент Єгипту був допитаний представниками прокуратури у присутності його адвокатів. Допит проводився в одній з лікарень Шарм-ель-Шейха, де Х.Мубарак проходить лікування. Нагадаємо, 12 квітня 2011 р. він був госпіталізований з підозрою на серцевий напад. Проти Х.Мубарака ведеться справа про розстріл учасників масових протестів, розтрату бюджетних коштів і зловживанні владними повноваженнями в корисливих інтересах.