ua en ru

У Генпрокуратурі сумніваються, що Янукович постійно живе в Росії

У Генпрокуратурі сумніваються, що Янукович постійно живе в Росії Фото: Віктор Янукович

Генпрокуратура Росії не надала його постійної адреси проживання на території РФ

Факт появи колишнього президента України Віктора Янукович в Ростовському обласному суді (РФ), не підтверджує, що він постійно перебуває на території Росії. Про це заявив прокурор департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури Олексій Донський в ефірі телеканалу "112 Україна".

"... Спочатку нам потрібно звернутися до РФ, щоб вони підтвердили, що Янукович перебуває на території Росії. Той факт, що він один раз прибув до ростовського суду дати покази - зовсім не є підтвердженням того, що він постійно перебуває на території РФ. Раніше ми багато разів зверталися, щоб Генпрокуратура Росії підтвердила або спростувала факт його перебування на території РФ і вказала точну адресу", - зазначив прокурор.

Як відомо, перед допитом екс-президент Янукович назвав своїм постійним місцем проживання російське місто Ростов. При цьому адвокат екс-президента попросив суд дозволити не називати точну адресу в цілях безпеки. Адвокат Віталій Сердюк надав ГПУ документи, в яких ідеться, що Янукович отримав притулок у Росії.

Нагадаємо, раніше ГПУ підтвердила, що Янукович є підозрюваним у державній зраді.