ua en ru

Генпрокуратура викликала на допит агентів НАБУ

Генпрокуратура викликала на допит агентів НАБУ Фото: Лариса Сарган (facebook.com/LarysaSargan)

Агентів НАБУ викликали на допит у зв'язку зі спецоперацією СБУ та ГПУ

Генеральна прокуратура України викликала на допит двох агентів Національного антикорупційного бюро України. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Так, Катерину Сікорську і Сергія Тітенкова викликають у зв'язку зі спецоперацією Служби безпеки України та Генпрокуратури.

"Їм буде поставлено ряд питань, що стосуються нещодавньої спільної операції ГПУ і СБУ, в якій фігурували зазначені персони. Зокрема, буде з'ясовуватися, як були призначені на ці посади особи, якщо вони не проходили відкритий конкурс. Також є питання щодо існування в Сікорській і Титенкова доступу до державної таємниці, оскільки у них були знайдені документи з грифом секретності. Законність використання ними спеціальної апаратури, яка зареєстрована в СБУ, також буде цікавити слідчих. У ГПУ буде з'ясована і законність операції агентів НАБУ з провокуванням хабара представника Державної міграційної служби України. Цікаво також, чому агенти НАБУ не надали декларації про доходи", - зазначив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура звинуватила Національне антикорупційне бюро України у штучному створенні ситуацій для викриття хабарників.

У ГПУ вважають, що З. Тітенко входив до складу організованої групи осіб, яка сформувалася у вигляді "таємного підрозділу" НАБУ під керівництвом колишнього співробітника МВС України та за згодою керівників НАБУ.

"Метою діяльності організованої групи було штучне створення умов для одержання неправомірної вигоди посадовими особами, їх незаконне притягнення до кримінальної відповідальності і дискредитація, а також подальше позитивне висвітлення результатів і досягнень НАБУ по боротьбі з корупцією", - підсумувала Вона.