ua en ru

Генпрокуратура відновила розслідування справи організаторів акції громадянської непокори "Україна без Кучми"

Генеральна прокуратура України відновила розслідування справи організаторів акції громадянської непокори "Україна без Кучми" (УБК), яка проходила в 2000-2001 рр. Про це виданню "Комерсант-Україна" повідомив народний депутат від фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Шкіль.
"Кримінальна справа знаходиться в Генпрокуратурі, на Борисоглібській (в Головному слідчому управлінні). Весь цей час вона була в підвішеному стані, її не закрили і ось зараз відновили", - зазначив депутат. А.Шкіль повідомив виданню, що його поки не викликали до ГПУ для дачі показань, але йому відомо, що з іншими учасниками УБК "проводяться бесіди". У Генпрокуратурі поки не дають коментарів з цього приводу. "Я нічого про це не знаю. Якщо стане відомо, повідомлю", - заявив виданню керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.
За інформацією видання, за останній тиждень були допитані голова виконкому УНА-УНСО Руслан Зайченко та члени УНА-УНСО Владислав Мирончук та Олег Бойко. Активісти УБК вважають, що, використовуючи справу про організацію масових заворушень часів Президента України Леоніда Кучми, Генпрокуратура намагається чинити тиск на опозиціонерів, які виступають проти політики Президента України Віктора Януковича.