ua en ru

Генпрокуратура повідомила про підозру 3 суддям Апеляційного суду по справі Майдану

Генпрокуратура повідомила про підозру 3 суддям Апеляційного суду по справі Майдану Ілюстративне фото: Майдан Незалежності 2014 рік (УНІАН)

Судді винесли незаконне рішення у справі Майдану

Генеральна прокуратура (ГПУ) повідомила про підозру одному з колишніх заступників голови Апеляційного суду Києва і двом суддям цього суду у справі Майдану. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Повідомляється, що департамент спеціальних розслідувань ГПУ продовжує вживати заходів щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності суддів і правоохоронців, причетних до протиправних дій щодо учасників мирних акцій протесту в січні - лютому 2014 року.

Так, 11 квітня 2018 року повідомлено про підозру у ч. ст 2. 375 Кримінального кодексу України одному з колишніх заступників голови Апеляційного суду Києва і двом суддям цього суду.

Судді в постанові від 6 лютого 2014 року незаконно відмовили в задоволенні скарги сторони захисту заарештованого і залишили в силі незаконну постанову про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою завідомо невинній особі.

В ГПУ повідомляють, що чоловіка затримали 24 січня 2014 року на бульварі Лесі Українки в Києві з декількома шинами в автомобілі і безпідставно притягнути до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що по справах Майдану в судах на сьогоднішній день знаходиться 280 обвинувачених.