ua en ru

Генпрокуратура РФ представили в Інтерпол додаткові матеріали по Ходорковському

Генпрокуратура РФ представили в Інтерпол додаткові матеріали по Ходорковському Фото: Михайло Ходорковський

Раніше Інтерпол відмовився оголошувати Ходорковського в міжнародний розшук

Генеральна прокуратура Російської Федерації представили в Інтерпол додаткові матеріали по екс-главі ЮКОСа Михайлу Ходорковському з метою оголошення його в розшук по каналах цієї міжнародної організації. Про це інтерв'ю газеті "Известия" заявив начальник головного управління міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури РФ Саак Карапетян.

Як наголошується, Росії збирається використовувати всі механізми і процедури, щоб оголосити Ходорковського в розшук по лінії Інтерполу.


"Ми представили в Інтерпол додаткові матеріали з метою оголошення Михайла Ходорковського в розшук по каналах цієї міжнародної організації. Будемо використовувати для цього всі наявні механізми та процедури", - заявив він.

Відзначимо, 23 грудня 2015 року Михайло Ходорковський був заочно арештований у справі про організацію вбивств і оголошений в міжнародний розшук.

За версією російського слідства, Ходорковський, будучи акціонером і головою правління ЮКОСа, в 1998-1999 роках доручив своїм підлеглим вбивство мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова і підприємця Євгена Рибіна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне бюро Інтерполу в Росії на підставі матеріалів, що надійшли з Генеральної прокуратури Росії і Слідчого комітету РФ, оголосило Ходорковського в міжнародний розшук. Відповідне рішення було направлено в центральне бюро Інтерполу в Ліоні. Однак, Інтерпол відмовився оголошувати екс-главу ЮКОСа Михайла Ходорковського в міжнародний розшук. Розглянувши запит, Генеральний секретаріат Інтерполу встановив, що він не відповідає правилам організації, заявили в штаб-квартирі Інтерполу.