ua en ru

Генпрокуратура РФ почала перевірку компанії "Татарстан" у зв'язку з авіакатастрофою в Казані

Генеральна прокуратура Росії почала позапланову перевірку авіакомпанії "Татарстан" у зв'язку з авіакатастрофою Boeing 737 під Казанню, повідомили в прес-службі відомства.

Зокрема, Генпрокуратурою та транспортними прокурорами проводиться позапланова перевірка виконання законодавства у сфері забезпечення безпеки польотів.

За вказівкою генпрокурора Юрія Чайки організований виїзд комісії Генпрокуратури в Казань з метою надання оцінки правомірності та повноти проведених контрольно-наглядових заходів держорганами авіакомпанії "Татарстан", що експлуатувала Boeing 737, що розбився в аеропорту Казані, а також законності видачі свідоцтв авіаційному персоналу авіакомпанії.

За результатами перевірки буде розглянуто питання про вжиття заходів прокурорського реагування та відповідальності винних осіб, зазначили в Генпрокуратурі.

17 листопада о 17:27 за київським часом при посадці в казанському аеропорту літак Boeing 737-500 авіакомпанії "Татарстан", що виконував рейс U9-363 з Домодєдово (Москва) в Казань, впав на злітно-посадкову смугу і загорівся. Всі, хто знаходилися на борту 50 людей загинули.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності смерть більше двох осіб). Слідством розглядаються різні версії події, серед основних - технічна несправність, помилка пілотування.