ua en ru

Генпрокуратура розслідує факт будівництва моста для Пшонки

Генеральна прокуратура розслідує будівництво мосту для колишнього генерального прокурора України Віктора Пшонки у населеному пункті Стоянка Київської області.

Генеральна прокуратура розслідує будівництво мосту для колишнього генерального прокурора України Віктора Пшонки у населеному пункті Стоянка Київської області. Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хотів би звернути вашу увагу на міст, який знаходиться в районі населеного пункту Стоянка. Цей міст був побудований виключно для колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки для того, щоб, коли він їхав додому не зупинявся на світлофорах",- заявив Ярема.

"З'ясувалося, що з державного бюджету було виділено 108 млн грн. на будівництво цього мосту, але використано лише 8 млн. тобто незважаючи на те, що міст завершено на 90%, використано лише 8 млн. Де взялися інші засоби? Сьогодні надійшла інформація, що ці кошти збиралися з прокурорів областей, які привозили ці кошти і давали будівельникам..Ці питання ми вивчаэмо в рамках розслідування відповідних кримінальних проваджень",- додав Ярема.

Нагадаємо, раніше прокуратура Київської області почала кримінальне провадження за фактом незаконного притягнення бійців спецпідрозділу "Беркут" для охорони приватного будинку колишнього генерального прокурора України Віктора Пшонки.