ua en ru

Генпрокуратура не планує арешт або екстрадицію Саакашвілі, - Луценко

Генпрокуратура не планує арешт або екстрадицію Саакашвілі, - Луценко Фото: Юрій Луценко (yes-ukraine.org)

Луценко радить Саакашвілі звернутися до суду

Генеральна прокуратура України не має планів щодо арешту або екстрадиції екс-глави Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на 14-тій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії, повідомляє прес-служба YES.

"Я, як генеральний прокурор, чітко вам кажу - Саакашвілі не буде заарештованим по цій справі, не може бути екстрадований із цієї країни, поки він має посвідку на постійне проживання або інші документи, які він подав", - запевнив він.

Водночас Луценко попередив про кримінальну відповідальність осіб, які брали участь у перетині українського кордону цим політиком.

"Ті, хто його переправляв через кордон - будуть мати проблеми з кримінальною справою, але не будуть заарештовані. Ті, хто бив українських прикордонників - будуть мати справу з кримінальною справою і будуть арештовані. І мають сидіти 7 років, щоб усі політики затямили - можна мітингувати, навіть треба, але не можна бити солдатів і офіцерів!" - підкреслив генпрокурор.

Також він додав, що якщо Саакашвілі вважає позбавлення українського громадянства незаконним, то йому варто звернутися до суду.

"У всьому світі, якщо громадянин відчуває, що держава порушила його права - він іде в суд… Пане Саакашвілі, якщо ви мене чуєте - подайте в суд", - звернувся Луценко.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що йому, як людині, не подобається виборче надання та позбавлення громадянства.