ua en ru

Як людині мені не подобається виборче надання та позбавлення громадянства, - Луценко

Як людині мені не подобається виборче надання та позбавлення громадянства, - Луценко Фото: Юрій Луценко (gp.gov.ua)

Про це Луценко заявив в кулуарах форуму "Ялтинської європейської стратегії" в Києві

Генеральний прокурор України ЮрійЛуценко заявив, що йому, як людині, не подобається виборче надання та позбавлення громадянства. Про це він заявив в кулуарах форуму "Ялтинської європейської стратегії" в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як людині мені не подобається як виборче надання громадянства, так і виборче позбавлення громадянства", - заявив Луценко.

Юрій Луценко обвинил Mustafa Nayyem в участии в группе по незаконной переправке Саакашвили через границу. Найем спросил, есть ли доказательства. Луценко кивнул.

Опубліковано 16 вересня 2017 р.

Також, розмовляючи з народним депутатом Мустафою Найємом, Луценко заявив, що він є "учасником групи по незаконному переправленні Саакашвілі через кордон".

"Як генеральний прокурор я стверджую, що єдиний метод встановлення істини знаходиться не в площини фізичного прориву кордону і побитті прикордонників, не в істерії про нібито політичні репресії, а в написанні відповідної заяви і здати її в суд. Якби ця заява була здана, мені здається, у Саакашвілі були б на рівень більші позиції, бо він би казав: я все зробив, що міг. Але він не зробив першого кроку", - заявив Луценко.

Нагадаємо, раніше в Державній прикордонній службі України повідомили, що за фактом прориву кордону за участю Саакашвілі, який стався 10 вересня 2017 року, правоохоронці склали 69 протоколів.

Зазначимо, Саакашвілі був позбавлений українського громадянства оскільки при заповненні анкети на отримання громадянства вказав недостовірні дані. На момент позбавлення громадянства Саакашвілі перебував за межами країни. Разом з тим, він анонсував своє повернення в Україну 10 вересня. Екс-губернатор Одеської області мав намір повернутися в Україну через українсько-польський пункт пропуску "Краковець". 10 вересня Саакашвілі спочатку мав намір в'їхати в Україну на "Інтерсіті" з польського Перемишля, але поїзд з ним так і не рушив і він прийняв рішення перетнути український кордон в пункті пропуску "Шегині". Найєм був у числі прихильників Саакашвілі і супроводжував його. Разом з тим, як повідомив сам нардеп, він перетнув кордон у "Краковці".