ua en ru

Генпрокуратура відмовила Ю.Тимошенко у відвіданні Брюсселя з робочою поїздкою

Генеральна прокуратура України (ГПУ) не задовольнила клопотання лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко про відвідання Брюсселю з робочою поїздкою. Про це сьогодні Ю.Тимошенко заявила після допиту у ГПУ, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами слідчі мотивували тим, що запрошення, отримане Ю.Тимошенко від Європейської народної партії, яке вона передала до прокуратури написане англійською мовою, і "вони не розуміють про що у ньому йдеться".
"На моє клопотання, щоб відвідати Брюссель для робочої зустрічі з керівництвом Європейської народної партії я отримала відмову. Думаю, я зроблю ще одне клопотання, перекладу всі запрошення, і, як вони кажуть, треба завірити їх нотаріально", - сказала Ю.Тимошенко.

Вона також повідомила, що ГПУ дала відмову на клопотання про закриття кримінальної справи по грошам з Кіотського протоколу, незважаючи на наведенні аргументи про відсутність складу злочину.

Ю.Тимошенко також зазначила, що вона ще не отримувала повістку в ГПУ на наступний допит.

Нагадаємо, раніше сьогодні генеральний прокурор Віктор Пшонка заявляв, що досудове слідство у справі Ю.Тимошенко відновлено на її прохання. "Слідчий відповідно до вимог звернення її та її адвоката ухвалив таке рішення", - заявив В.Пшонка.