ua en ru

ФДМУ відхилив заявку "Львівобленерго" на участь в конкурсі з приватизації "Вінницяобленерго"

ФДМУ відхилив заявку ПАТ "Львівобленерго" на участь в конкурсі з приватизації ПАТ "Вінницяобленерго". На виконання протесту Генеральної прокуратури України на рішення робочої групи Фонду державного майна України (ФДМУ) з перевірки підтвердних документів при продажу 50% акцій ПАТ "Вінницяобленерго" та наказу фонду щодо учасників конкурсу, Фонд державного майна скасував опротестовувані документи про допуск компаній, які подали заявки на участь у конкурсі. Про це повідомляє прес-служба ФДМУ.

Як зазначається в протесті Генеральної прокуратури, положенням про порядок проведення конкурсів з продажу пакетів акцій акціонерних товариств, орган приватизації має право витребувати від потенційного покупця інші документи і відомості, потрібні для з‘ясування його особи, суті діяльності, фінансового стану. Неподання потенційним покупцем таких документів є підставою для недопуску органом приватизації потенційного покупця до участі у конкурсі. Як сказано у протесті, фондом не проведено додаткових перевірок, не дивлячись на наявність передумов для цього.

З урахуванням протесту Генеральної прокуратури, робочою групою було проведено повторне засідання з перевірки підтвердних документів компаній, які подали заявки на участь у конкурсі з продажу 50% акцій ПАТ "Вінницяобленерго", і прийнято рішення щодо додаткової їх перевірки.

За її результатами встановлено, що до участі у конкурсі можуть бути допущені ТОВ "Луганське енергетичне об‘єднання" та ТОВ "ВС Енерджі Інтернешнл Україна".

Раніше повідомлялося, що аукціон з продажу акцій ПАТ "Вінницяобленерго" пройде 13 лютого.