ua en ru

Генпрокуратура звинувачує НАБУ в штучному створенні ситуацій для викриття хабарників

Генпрокуратура звинувачує НАБУ в штучному створенні ситуацій для викриття хабарників Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

НАБУ штучно створює умови для одержання неправомірних вигод, заявили в ГПУ

Генеральна прокуратура звинуватила Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) в штучному створенні ситуацій для викриття хабарників. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

За словами Сарган, 26 вересня в Службу безпеки України (СБУ) за власною ініціативою звернулася перший заступник голови Державної міграційної служби України Діна Пімахова із заявою про вчинення відносно неї злочину - провокації підкупу.

"В ході однієї із зустрічей Пімахової з "таємним агентом" НАБУ С.Тітєнковим останній підтвердив факт пропозиції посадовій особі міграційної служби грошової винагороди в сумі 30 тис. доларів", - йдеться в повідомленні Сарган.

29 листопада 2017 близько 19 години вечора в одному з громадських місць Києва при передачі 15 тис. доларів Пімаховій був затриманий "таємний агент" НАБУ С. Тітєнков.

У ході розслідування з'ясувалося, що С. Тітенков входив до складу організованої групи осіб, яка сформувалася у вигляді "таємного підрозділу" НАБУ під керівництвом колишнього співробітника МВС України та за згодою керівників антикорупційного бюро.

"Метою діяльності організованої групи було штучне створення умов для одержання неправомірної вигоди посадовими особами, їх незаконне притягнення до кримінальної відповідальності і дискредитація, а також подальше позитивне висвітлення результатів і досягнень НАБУ по боротьбі з корупцією", - підсумувала Сарган.

26 вересня 2017 року до Служби безпеки України за власної ініціативи звернулася перший заступник голови Державної міграц...

Опубліковано Ларисою Сарган 1 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Сарган заявила, що співробітники Генеральної прокуратури України провели обшуки "таємному офісі" НАБУ.