ua en ru

Генпрокуратура направила в НАЗК матеріали на нардепів за невиправлені е-декларації

Генпрокуратура направила в НАЗК матеріали на нардепів за невиправлені е-декларації Фото: Генеральна прокуратура України

Зокрема, встановлено факти неподання депутатами змін в електронних деклараціях

Генеральна прокуратура направила в Національне агентство по запобіганню корупції матеріали щодо порушення народними депутатами правил заповнення електронних деклараціях. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Зокрема, встановлено факти неподання та несвоєчасне подання депутатами змін в електронних деклараціях.

"Так, 4 народних депутати, які після 1 вересня 2016 придбали транспортні засоби або отримали дохід від відчуження нерухомого або рухомого майна, у 10-денний строк не повідомили про це НАЗК шляхом подання електронного повідомлення до Реєстру", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що один з нардепів не вказав у декларації нещодавно придбаний мотоцикл Harley-Davidson 2012 року випуску за 141 тис. гривень, а інший автомобіль Toyota Land Cruiser, 2012 року випуску за 0,5 млн гривень.

"Незважаючи на те, що протоколи щодо вказаних правопорушень уповноважені складати посадові особи Національного агентства з питань запобігання корупції, Генеральною прокуратурою України матеріали щодо суб'єктів декларування, які порушили вимоги фінансового контролю, спрямовані в агентство з метою вжиття заходів для притягнення їх до відповідальності", - підсумували в ГПУ.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року коло суб'єктів е-декларування розшириться.