ua en ru

Генпрокуратура розпочала розслідування щодо спільника екс-керівників ДПЗКУ

Генпрокуратура розпочала розслідування щодо спільника екс-керівників ДПЗКУ Фото: прокуратура

Екс-глава страхової компанії підозрюється в заволодінні 177 млн гривень держкоштів

Генеральна прокуратура України розпочала спеціальне досудове розслідування стосовно спільника колишніх керівників ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України". Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

"Генеральною прокуратурою України, на підставі ухвали Печерського районного суду міста Києва, розпочато процедуру спеціального досудового розслідування, передбаченого главою 24-1 КПК України, у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови правління ПрАТ "Страхова компанія "Гарант Престиж", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, екс-глава страхової компанії підозрюється в тому, що він у 2013 році за попередньою змовою з колишнім головою правління ДПЗКУ та його заступником, незаконно заволодів грошовими коштами державної корпорації на загальну суму понад 177 млн гривень, підробивши з цією метою договір добровільного страхування від вогневих ризиків та ризиків стихійних явищ.

Повідомляється, що Печерський районний суд міста Києва наразі розглядає обвинувальний акт відносно спільників колишнього голови правління "Гарант Престиж" - колишніх голови правління ДПЗКУ та його заступника, які обвинувачуються у розтраті грошових коштів корпорації та службовому підробленні офіційних документів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд заарештував екс-главу ДПЗКУ Валерія
Томіленка.