ua en ru

Генпрокуратура і НАБУ домовилися попереджати один одного про застосування спецназу

Генпрокуратура і НАБУ домовилися попереджати один одного про застосування спецназу Фото: Луценко заявив, що ГПУ і НАБУ уточнили алгоритм дій застосування спецназу

У разі відмови в добровільному наданні доступу, спецназ може діяти в межах своїх повноважень

Генеральна прокуратура і Національне антикорупційне бюро України домовилися попереджати один одного про застосування підрозділів спеціального призначення. Про це в ході прес-конференції заявив генпрокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо, спецназ, якщо є відповідне рішення суду, може застосовуватися. Таке право надається керівникам правоохоронних органів, які мають у своєму розпорядженні ту чи іншу форму спецназу. Але, на прикладі подій 12 серпня з НАБУ і ГПУ, на прикладі позавчорашніх дій в державній прикордонній службі, де я вбачаю перевищення необхідних заходів фізичних дій спецназу ГПУ щодо вахтера, ми прийняли рішення уточнити алгоритм дій застосування спецназу", - повідомив Луценко.


Він додав, що в разі необхідності застосування спецназу, керівник одного відомства буде попереджати керівника іншого відомства про силовий візит за 5 хвилин.

"У разі необхідності застосування спецназу, керівник, який його застосовує, попереджає керівника іншого правоохоронного органу, що цей спецназ може зайти, найменше за 5 хвилин з тим, щоб колега добровільно відкрив двері і надав доступ до речей, які підлягають слідчим діям", - зазначив генпрокурор.

Луценко підкреслив, що у разі відмови в добровільному наданні доступу, спецназ може діяти в межах своїх повноважень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розслідувати інцидент між НАБУ і Генпрокуратурою буде СБУ.