ua en ru

Генпрокуратура готує матеріали щодо ідентифікації Саркісяна

Генпрокуратура готує матеріали щодо ідентифікації Саркісяна Фото: Армен Саркісян (vk.com-gorolvka_ua)

Раніше Аваков повідомив, що Інтерпол у Франції затримав організатора "тітушок" часів Майдану

Генеральна прокуратура України (ГПУ) готує документи для екстрадиції громадянина з документами на ім'я Армена Саркісяна та додаткові матеріали, які допоможуть ідентифікувати особу раніше затриманого підозрюваного в організації так званих "тітушок" під час Евромайдана. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу в Києві.

"Наше завдання зараз підготувати всі матеріали для екстрадиції. Завдання французьких колег - ідентифікувати цю особу", - зазначив Луценко.

Генпрокурор розповів, що Саркісян був оголошений в міжнародний розшук. Французькі колеги повідомили ГПУ про його затримання на території Франції.

Луценко зазначив, що в його обов'язки не входить перевіряти, чи дійсно Саркісян знаходиться у Франції.

"Є особа, у якої був паспорт з іменем, прізвищем, датою і роком народження, які збігаються з розшукуваним... Зараз сам Саркісян, який був затриманий на території Франції, знаходиться під наглядом місцевої поліції", - розповів Луценко.

Нагадаємо, 12 квітня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що Інтерпол у Франції затримав організатора "тітушок" часів Майдану Саркісяна. Сьогодні речник Генпрокуратури Андрій Лисенко зазначив, що ГПУ може на наступному тижні направити Франції документи для його екстрадиції.

При цьому сам Саркісян спростував інформацію про своє затримання у Франції, повідомивши, що знаходиться в Росії. Пізніше французькі правоохоронні органи підтвердили затримання по лінії Інтерполу громадянина з документами на ім'я Армена Саргасяна.