ua en ru

Генеральний секретар ОБСЄ зустрівся в Грузії з опозицією

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр, який знаходиться з візитом у Тбілісі, зустрівся з представниками грузинської опозиції. Він закликав їх до діалогу з владою країни для забезпечення демократичності майбутніх в жовтні парламентських виборів, передає радіо "Свобода".

В ході зустрічі з представником ОБСЄ опозиціонери нарекли на те, що влада використовує всі можливості, - зокрема судові інстанції, - для блокування їх політичної активності і створення нерівноправних передвиборних умов. Заньєр закликав усі сторони до діалогу, нагадавши при цьому, що до Грузії приїдуть 350 короткострокових і 28 довгострокових спостерігачів для моніторингу виборів.

Відповідаючи на стурбованість грузинської сторони масштабними навчанням збройних сил Росії "Кавказ-2012", намічених на осінь, Заньєр відзначив, що Грузія має право підняти це питання на спеціальному форумі ОБСЄ з безпеки.

Генеральний секретар відмовився коментувати сам факт навчань, хоча і Президент, і глава МЗС Грузії прозоро натякнули, що Росія, - на їхню думку, - проводить військові маневри поблизу грузинських кордонів з метою вплинути на рішення виборців у ході парламентських виборів.