ua en ru

Генеральна прокуратура припинила кримінальне провадження проти Пшонки

Генеральна прокуратура припинила кримінальне провадження проти Пшонки Фото: ГПУ припинила кримінальний процес проти Пшонки

У той же час ГПУ знову викликала Касько на допит у ще одній кримінальній справі

Генеральна прокуратура України припинила кримінальне провадження проти колишнього генерального прокурора України Віктора Пшонки за фактом зловживання владою та службовим становищем. Про це повідомив екс-заступник генерального прокурора України Віталій Касько у четвер, 21 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прибув на черговий допит до Генеральної прокуратури, мені вручили повістку. Я хочу підкреслити, що кримінальне провадження щодо Пшонки припинено, а це дуже символічно. Кримінальне провадження проти Пшонки припинено, по суті, його учнями, а Касько ходить по кілька разів на допит в Генеральну прокуратуру",- повідомив Касько.


"Що від мене хочуть - послухаємо, я сподіваюся, що на цьому креативність Генеральної прокуратури закінчиться, тому що у мене складається враження, що мене будуть допитувати по кожній справі, що розслідується в Головному слідчому управлінні", - додав він.

"У порядку написано, що це зловживання службовими обов'язками особами з Мін'юсту у зв'язку з процесуальною інтервенцією по справі Януковича проти ЄС в суді по справедливості в Люксембурзі. Для мене це загадка", - зазначив Касько.

Також Віталій Касько підкреслив, що не уявляє, яке ставлення в цілому має до цього ГПУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ викликала на допит Віталія Касько в якості свідка по ще одній кримінальній виробництва.