ua en ru

General Motors відмовиться від аутсорсингу

Американська автомобілебудівна корпорація General Motors має намір повернути собі повний контроль над обробкою інформації і відмовиться від аутсорсингу, повідомляє телеканал "Росія 24". GM планує найняти більше 10 тис. фахівців в області IT за найближчі 5 років.

За словами директора по IT, зараз компанія віддає на аутсорс близько 90% завдань цієї області. Через 5 років ситуація повинна змінитися на 180°: 90% завдань будуть вирішуватися силами власних фахівців, і лише 10% буде передано стороннім компаніям.

Інформаційний департамент GM стане більш централізованим: у компанії залишаться тільки 2 великих дата-центру з 23, які працюють в даний час. Це повинно знизити операційні витрати і підвищити швидкість обробки даних.

У цьому році в Остіні з'явиться новий дата-центр, в якому з'явиться близько 500 робочих місць для комп'ютерників. В ході прес-конференції директор по IT Ренді Мотт заявив, що компанія хоче підвищити продуктивність роботи інженерів і дизайнерів компанії, з тим щоб скоротити терміни розробки нових моделей. Для цього, як вважає Мотт, необхідно поліпшити якість застосовуваних при моделюванні математичних моделей і налагодити тісний зворотний зв'язок з покупцями, щоб якомога швидше реагувати на їхні пропозиції та скарги.

Зазначимо, GM в Техасі вже становить 4,5 тис. осіб: близько 1,8 тис. зайняті у GM Financial, ще 2,5 тис. працюють на заводі в Арлінгтоні, де виробляють автомобілі під брендами Chevrolet, GMC та Cadillac.

Читайте також: Піврічний прибуток General Motors впав на 53,7%

General Motors - найбільша американська автомобільна корпорація, що виробляє свою продукцію в 35 країнах світу. 1 червня 2009 р. GM розпочала процедуру банкрутства за ст.11 федерального закону США про банкрутство. Після цього 60% акцій компанії відійшли уряду США, ще 12% - уряду Канади. 17 листопада 2010 р. GM почав IPO, щоб реалізувати частину акцій, що належали американській державі. Його розмір склав 23,1 млрд дол., ставши найбільшим в історії США. Штаб-квартираорганізації розташована в м. Детройт, штат Мічиган.