ua en ru

Гендиректору "Укрспирту" повідомлено про підозру у зловживаннях на 200 млн грн, - ГФС

Гендиректору "Укрспирту" повідомлено про підозру у зловживаннях на 200 млн грн, - ГФС
Генеральному директору ДП "Укрспирт" повідомлено про підозру у зловживаннях на 200,7 млн грн.

Генеральному директору ДП "Укрспирт" повідомлено про підозру у зловживаннях на 200,7 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної фіскальної служби України.

"10 грудня поточного року Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань ГФС України за погодженням з Генеральною прокуратурою України винесено повідомлення про підозру генеральному директору ДП "Укрспирт" у скоєнні злочинів за фактами розтрати коштів ДП "Укрспирт" на суму 172,5 мільйона гривень та ухилення від сплати податку на додану вартість в сумі 28,2 мільйона гривень", - сказано в повідомленні.

При цьому, як наголошується, заходи з припинення руху коштів на банківських рахунках ДП "Укрспирт" не здійснювалися. Також не накладався арешт на грошові кошти на банківських рахунках підприємства в рамках кримінального провадження.

Зазначимо, гендиректором "Укрспирту" на даний момент є Михайло Лабутін.

Нагадаємо, Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань ГФС України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення ряду злочинів службовими особами ДП "Укрспирт", зокрема, за фактом розтрати грошових коштів державного підприємства в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України), а також за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 212 КК України).

Раніше повідомлялося, що керівництво "Укрспирту" незаконно привласнило понад 900 млн грн держкоштів.