ua en ru

Гендиректором "Дніпрообленерго" став О.Фоменко.

Генеральним директором ВАТ "ЕК "Дніпрообленерго" став Олександр Фоменко. Таке рішення прийняте на чергових загальних зборах акціонерів, повідомляє прес-служба компанії.
До призначення генеральним директором ВАТ "ЕК "Дніпрообленерго" О.Фоменко очолював ВАТ "ПЕС-Енерговугілля" (з 2005 р.). Протягом своєї трудової діяльності він працював інженером у ВАТ "ЕК "Донецькобленерго" і ТОВ "Горенерго, а також заступником головного інженера ТОВ "Сервіс-Інвест".
Попередній керівник компанії - Андрій Мартинюк - буде переведений на роботу в апарат НАК "Енергетична компанія України", йдеться у повідомленні.
Також, на зборах акціонери проголосували за затвердження результатів фінансово-господарської діяльності енергопостачальної компанії у розмірі 62 млн грн за підсумками 2009 р. При цьому ухвалено рішення спрямувати із зазначеної суми 40,3 млн грн (65%) на розвиток товариства, 3,1 млн грн (5%) - до резервного фонду ВАТ та 18,6 млн грн (30%) - на дивіденди акціонерам. Із суми дивідендів держава, як власник 75% акцій ВАТ "ЕК "Дніпрообленерго", отримає майже 14 млн грн. Між іншими міноритарними акціонерами будуть розподілені дивіденди у загальному розмірі 4,65 млн грн. За результатами річних загальних зборів акціонерів ВАТ "ЕК "Дніпрообленерго" у цілому діяльність підприємства за 2009 р. визнано незадовільною у зв'язку із невиконанням інвестиційної програми та недоліками у сфері охорони праці.