ua en ru

На Генасамблеї ООН право вето Росії може бути обмежено, - Клімкін

На Генасамблеї ООН право вето Росії може бути обмежено, - Клімкін Фото: Павло Клімкін

До ініціативи обмеження права вето вже приєдналися понад 40 країн

На наступному засіданні Генеральної асамблеї ООН, яке пройде у вересні, може бути обмежено право вето Россії. Про це повідомили міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі телеканалу "Інтер".

Очікується, що під час наступного засідання Генасамблеї ООН право вето російської сторони буде обмежено.

"По-перше, дискусія йде, ми дуже підтримуємо ідею щодо обмеження права вето. Існує ініціатива, до якої вже приєдналися понад 40 країн. Я завжди був затятим прихильником обмеження права вето, оскільки ми не можемо залишатися в 40-их і 50-их роках. Ми живемо в іншому, глобалізованому світі. І коли в Раді безпеки трапляються випадки, такі як наприкінці липня, коли Росія просто заблокувала створення трибуналу по малайзійському Боїнгу, це єдиний механізм, як можна розслідувати, як це сталося, а головне - притягнути винних до відповідальності", - сказав Клімкін.

Міністр вважає, що поступово все ж вдасться позбавити Росію права вето.

Нагадаємо, лідери країн "нормандської четвірки" можуть провести чергові переговори під час сесії Генеральної асамблеї ООН, яка пройде у вересні 2015 р. в Нью-Йорку.

Як повідомило видання Schwaebische.de лідери України, Росії, Німеччини та Франції можуть провести зустріч до сесії генасамблеї ООН у Нью-Йорку або під час неї. Як зазначається, Петро Порошенко, Володимир Путін, Ангела Меркель і Франсуа Олланд будуть присутні в штаб-квартирі ООН в цей час.