ua en ru

ДБР оголосило підозру поліцейському за перешкоджання журналістам під час Майдану

ДБР оголосило підозру поліцейському за перешкоджання журналістам під час Майдану Фото: Поліцейському інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. (Віталій Носач, РБК-Україна)

Слідчі Державного бюро розслідувань оголосили про підозру чинному співробітнику Національної поліції. Його підозрюють в перешкоджанні журналістській діяльності під час Революції Гідності.

За часів Майдану співробітник Національної поліції був старшим інспектором з особливих доручень відділу організації служби управління громадської безпеки Головного управління МВС України в м. Києві.

Йому інкримінують умисне, на виконання явно злочинного наказу, незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, перевищення влади та службових повноважень, а також перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

За даними слідства, 18 лютого 2014 року підозрюваний, перебуваючи в центральній частині Києва та діючи спільно зі співробітниками міліції особливого призначення "Беркут", перешкоджав проведенню зібрань громадян, а також незаконно затримав кореспондента та оператора "5 каналу", застосовувавши насильство. В результаті тележурналістам були спричинені тілесні ушкодження, пошкоджені відеокамера та інше професійне обладнання.