ua en ru

ДБР направило обвинувальний акт до суду по черговій справі Микитася

ДБР направило обвинувальний акт до суду по черговій справі Микитася Фото: Максим Микитась (facebook.com микитась максим)

Микитасю загрожує арешт до півроку

Державне бюро розслідувань направило до суду обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата Максима Микитася по справі про побиття ним голови сільради в Чернігівській області. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Повідомляється, що обвинувальний акт направлений по ч. 1 ст.296 (вчинення хуліганства) Кримінального кодексу України.

"У разі доведення провини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років", - повідомили в ДБР.

Нагадаємо, 5 липня 2019 Микитась нардеп увірвався в приміщення селищної ради Любечів під час сесії і завдав голові ради Сергію Пінчуку тілесні ушкодження.

Раніше РБК-Україна писало, що Микитасю скоротили термін ознайомлення зі справою про побиття голови сільради Любечів.

Також повідомлялося, що на даний момент триває розслідування іншої справи з участю Микитася про заволодіння нерухомістю Нацгвардії. За даними правоохоронців, Микитась в змові з колишнім командувачем Національної гвардії Юрієм Аллеровым організували корупційну схему по заволодінню нерухомістю в Києві. 4 жовтня ВАКС обрав запобіжний захід Микитасю у вигляді застави в сумі 5,5 млн гривень. За нього внесли заставу, і екс-нардепа відпустили. 20 січня На Микитася повторно наділи електронний браслет, який знімали, коли екс-нардеп отримав дозвіл на тимчасовий виліт з України.