ua en ru

Газопровід "Північний потік" запрацює 8 листопада 2011 р., - Міллер

Газопровід "Північний потік" запрацює 8 листопада 2011 р., повідомив голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер під час робочої зустрічі з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним.
"Будівництво першої нитки закінчено, ведуться пусконалагоджувальні роботи, і йде заповнення труби газом. Сьогодні, Володимир Володимирович, я готовий вам назвати точну дату, коли газопровід буде введена в дію. Це 8 листопада 2011 р.", - доповів Міллер.
Крім того, глава "Газпрому" відзначив, що можна було б розглянути можливість створення додаткових ниток "Північного потоку" в рамках вже створеного коридору. Це обґрунтовано, за словами Міллера, тим, що в даний час спостерігається тенденція продовження зростання обсягу поставки російського газу в Європу.
"І, без сумніву, на порядку денному постає питання про будівництво, створення нових газотранспортних потужностей для поставки додаткових експортних обсягів російського газу в країни ЄС", - зазначив Міллер.
Він доповів, що вже побудовано понад 700 км другої нитки "Північного потоку", або близько 60% від всієї протяжності другий "труби".
"Зараз на перші 3 роки ми визначили обсяг фінансування на постійна екологічний моніторинг в 40 млн євро", - нагадав Міллер.
Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings раніше заявляло, що із запуском першої гілки газопроводу "Північний потік" обсяги транспортування газу і виручка компанії НАК "Нафтогаз України" знизяться приблизно на 20%, починаючи з 2012 р., що негативно позначиться на фінансових показниках.