ua en ru

"Газпром" відновить переговори щодо "Турецького потоку" 31 серпня в Анкарі

"Газпром" відновить переговори щодо "Турецького потоку" 31 серпня в Анкарі Фото: голова правління ПАТ "Газпром" Олексій Міллер завтра буде в Туреччині ("Дзеркало тижня. Україна")

Заради цього до Туреччини прибуде вище керівництво російської компанії на чолі з Олексієм Міллером

Російська енергетична корпорація ПАТ "Газпром" проведе в середу 31 серпня переговори щодо відновлення проекту будівництва газопроводу "Турецький потік" в Анкарі. Про це з посиланням на заступника глави російського монополіста Олександра Медведєва повідомляє ТАСС.

Як зазначив Медведєв, завтра для участі в переговорах до Туреччини прибуде голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.


За словами заступника голови російського холдингу, переговори "вже фактично йдуть", і цей процес розпочався ще на зустрічі міністрів економіки Туреччини і енергетики РФ, коли було досягнуто домовленості про відновлення переговорного процесу.

Як повідомлялося, 9 серпня в Санкт-Петербурзі пройшли переговори президентів Росії і Туреччини Володимира Путіна і Реджепа Тайіпа Ердогана, за підсумками яких було прийнято рішення відновити роботу по "Турецькому потоку" ", створивши робочу групу і пропрацювавши дорожню карту цього проекту. Своєю чергою, офіційна Анкара запропонувала Москві профінансувати прокладку сухопутної частини трубопроводу в рівних частках.

Нагадаємо, проект будівництва газопроводу "Турецький потік" був заморожений в грудні минулого року після різкого погіршення відносин Росії і Туреччини на тлі інциденту зі збитим турецьким ВПС російським бомбардувальником Су-24. Через півроку, у кінці червня 2016 Ердоган направив Путіну лист з вибаченнями на цей рахунок, після чого відносини між двома країнами стали налагоджуватися.

Як передбачається, "Турецький потік" має стати заміною проекту "Південний потік", будівництво якого було зупинено у 2014. Зокрема, газопровід пройде дном Чорного моря до Туреччини і далі в бік Греції, на кордоні з якою буде побудовано спеціальний хаб для поставки енергоносія територією Європи.