ua en ru

"Газпром" збільшив вимоги за позовом до "Нафтогазу" до 37 млрд доларів

"Газпром" збільшив вимоги за позовом до "Нафтогазу" до 37 млрд доларів Фото: "Газпром"

Стокгольмський арбітраж винесе рішення у цій справі 30 червня

Російський газовий монополіст "Газпром" збільшив вимоги за позовом до НАК "Нафтогаз України" в Стокгольмському арбітражі на понад 5,3 млрд доларів - до 37 млрд, передають російські ЗМІ з посиланням на звіт "Газпрому".

Повідомляється, що нова сума позовних вимог включає оплату заборгованості за поставлений в травні-червні 2014 року газ, оплату за зобов'язанням "бери або плати" за 2012-2016 роки і пені за прострочення оплати. Також повідомляється, що Стокгольмський арбітраж винесе рішення у цій справі 30 червня.

Відзначимо, до цього "Газпром" вимагав у "Нафтогазу" виплату майже 31,76 млрд доларів, а сума в основному включала штрафи за зобов'язанням "бери або плати".

Нагадаємо, раніше глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв назвав оптимістичною інформацію, яка надходить із Стокгольмського арбітражу.

"Ми останнім часом отримуємо багато інформації вже від трибуналу щодо можливих термінів і результатів. Ми стаємо більш оптимістичними, ніж ми були до цього, і це все, що я можу сказати", - зазначив він.