ua en ru

"Газпром" продовжить переговори про умови постачань "Турецьким потоком"

"Газпром" продовжить переговори про умови постачань "Турецьким потоком" Фото: російська енергетична корпорація ПАТ "Газпром"

Сторони домовилися завершити в найкоротші терміни видачу всіх необхідних дозволів для початку реалізації проекту будівництва газопроводу

Голова правління ПАТ "Газпром" Олексій Міллер і міністр енергетики та природних ресурсів Турецької Республіки Берат Албайрак досягли домовленості про завершення в найкоротші терміни процедури видачі всіх необхідних дозволів для початку реалізації проекту "Турецький потік". Про це за підсумками сьогоднішньої робочої зустрічі у Стамбулі повідомили у прес-службі "Газпрому".

"Комерційні переговори за умовами постачання російського газу до Туреччини будуть продовжені Сторони також обговорили основні питання регіонального співробітництва в галузі енергетики", - йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, 1 грудня 2014 ПАТ "Газпром" і турецька компанія Botas підписали меморандум про взаєморозуміння щодо будівництва газопроводу "Турецький потік". Газопровід пройде 660 км в старому коридорі "Південного потоку" і 250 км в новому коридорі в напрямку європейської частини Туреччини.

Як передбачається, постачання газу першою ниткою газопроводу будуть цілком призначені для турецького ринку.

Своєю чергою, проект "Південний потік" передбачав будівництво газопроводу до країн Південної і Центральної Європи через Чорне море.

Нагадаємо, про відновлення російсько-турецьких переговорів з газового питання повідомили напередодні в "керівництві Газпрому".