ua en ru

"Газпром" може звернутися в суд із-за підвищення "Нафтогазом" тарифу на транзит

"Газпром" може звернутися в суд із-за підвищення "Нафтогазом" тарифу на транзит Фото: "Газпром" підвищив тарифи на транзит російського газу

В Стокгольмському арбітражі знаходиться кілька взаємних позовів "Нафтогазу" і "Газпрому"

"Газпром" може звернутися в Стокгольмський суд з-за підвищення "Нафтогазом" тарифу на транзит. Про це повідомив заступник голови правління газового холдингу Олександр Медведєв, передають "РИА Новости".

"Якщо не вдасться домовитися, будемо в арбітражі вирішувати", - заявив Медведєв, зазначивши, що "Газпром" не відмовляється від переговорів з українською стороною.


Повідомляється, що з початку 2016 року Київ в односторонньому порядку підвищив ставку транзиту до 4,5 долара за транспортування тисячі кубометрів газу на сто кілометрів. Таке підвищення пояснили будівництвом газопроводу "Північний потік-2", який з 2020 року може позбавити Україну транзиту.

Як зазначається, що контракт на транзит російського газу через територію України в країни Європи був підписаний "Газпромом" і "Нафтогазом" в 2009 році. Строк дії документів закінчується в кінці 2019 року.

На даний момент в Стокгольмському арбітражі подано кілька взаємних позовів "Нафтогазу" і "Газпрому".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма переніс ухвалення рішення за позовом російського ВАТ "Газпром" до НАК "Нафтогаз України" про умови контракту на поставку природного газу на кінець 2016-початок 2017 року.