ua en ru

Газові переговори відбудуться в Брюсселі 25 вересня, - Демчишин

Газові переговори відбудуться в Брюсселі 25 вересня, - Демчишин Фото: Володимир Демчишин

Демчишин розраховує підписати газовий протокол в цю п'ятницю

Газові переговори відбудуться в Брюсселі в цю п'ятницю, 25 вересня. Про це сьогодні, 22 вересня, в ході прес-конференції на XIII Міжнародному енергетичному форумі повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що позиція сформована і думаю, що зустріч відбудеться в п'ятницю і на ній буде підписано протокол. А в принципі, всі думки узгоджені", - повідомив Демчишин.

При цьому пізніше Демчишин прокоментував інформацію Єврокомісії щодо того, що дата підписання угоди остаточно не визначена.

"Вона поки що не підтверджує, бо остаточна дата не визначена", - сказав Демчишин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Володимир Демчишин заявляв, що Україна хоче переконати "Газпром" встановити ціну на газ в 230 дол.

"8 млрд куб. м газу, щоб забезпечити населення, ми купуємо у росіян. Платимо їм по 280 дол. за ціною контракту. По 240 дол. ми, на жаль, поки не купуємо. Якщо ціна буде далі падати, і нам вдасться провести переговори, які ми давно почали, і все-таки переконаємо "Газпром", ринкова ціна газу не 270 або 280, а не вище 230 дол. - це буде дійсно можливість щось говорити",- сказав Демчишин.

Міністр додав, що вирішити питання зниження вартості газу для населення, крім зменшення вартості імпортного газу, можна досягти завдяки скороченню його споживання.