ua en ru

ДАБІ не давала дозволу на будівельні роботи в обвалі будинку в Києві

ДАБІ не давала дозволу на будівельні роботи в обвалі будинку в Києві Фото: у Києві обвалився будинок

У відомстві зазначили, що до них не надходило прохання перевірити законність виконання будівельних робіт в будинку

Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) не давала дозволу на будівельні роботи в обвалі будинку в Києві на вулиці Богдана Хмельницького. Про це йдеться в заяві відомства.

"Державна архітектурно-будівельна інспекція України за станом на 25 лютого 2016 року не видавала дозволи та не реєструвала інших документів дозвільного характеру, які б давали право на виконання підготовчих і будівельних робіт за адресою вул. Б. Хмельницького, 12-14 у Шевченківському районі р. Києва. У той же час в Держархбудінспекції не надходило звернень щодо перевірки законності виконання будівельних робіт на цьому об'єкті", - йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, право на виконання будівельних робіт в будинку такого типу дає дозвіл на підставі розробленої та затвердженої за результатами позитивного експертного висновку проектної документації.

"Таким чином, виконавці будівельних робіт на зазначеному об'єкті повністю знехтували чинного містобудівного законодавства, що призвело до трагічних наслідків", - зазначили в ДАБІ.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що будівельні роботи в аварійному будинку, який обрушився на вул. Богдана Хмельницького 12-14 відбувалися з порушенням техніки безпеки і без будь-яких дозвільних документів.