ua en ru

Гандзюк вважає всіх підозрюваних причетними до нападу на неї

Гандзюк вважає всіх підозрюваних причетними до нападу на неї Фото: Катерина Гандзюк (facebook.com/uakateryna)

Активістка зазначила, що бачила обличчя нападника "збоку" і могла б його упізнати

Громадська активістка та радниця міського голови Херсона Катерина Гандзюк заявила, що затримані поліцією підозрювані у нападі на неї є причетними до злочину. Про це повідомляє "Громадське".

Вона зазначила, що бачила обличчя нападника "збоку" і могла б його упізнати. Також Гандзюк вважає, що ті, хто нині затриманий правоохоронцями, і є виконавцями.

"Це той, про якого кажуть, що він облив кислотою. Я впізнала ту людину, про яку кажуть (у поліції, - ред.). Не маю жодних сумніві у тому, що всі затримані - причетні", - сказала вона.

Відзначимо, у справі про напад на Гандзюк з'явилася додаткова кваліфікація. Слідчий вніс до ЄРДР відомості про ознаки замовного злочину.

Додамо, 20 серпня Херсонський міський суд задовольнив клопотання звинувачення про взяття Горбунова під варту терміном на 60 діб без права внесення застави.

Раніше було встановлено, що Віктор Горбунов придбав в місті Каховка дві пляшки розчину акумуляторної сірчаної кислоти, яка зберігалася на складі ТОВ "Зерма-Україна". Це підтвердив продавець, який повідомив, що Горбунов придбав кислоту 6 липня 2018 року.

Сам Горбунов заявив, що організувати замах на Катерину Гандзюк йому, Васяновичу, Грабчуку і Вишневському запропонував Торбін. Той пояснив, що Гандзюк є корумпованим чиновником і має проросійські погляди, тому їй необхідно зробити тілесні ушкодження. Горбунов повідомляє, що за покупку кислоти він отримав від Васяновича 300 доларів, однак від подальших дій відмовився.

Як відомо, Апеляційний суд Херсонської області залишив без зміни термін безпосередньому виконавцю нападу на Гандзюк Микиті Грабчуку і співучаснику нападу Сергію Торбіну.

Також підозрюваного у справі замаху на Гандзюк Володимира Васяновича відпустили з СІЗО під домашній арешт.