ua en ru

Галатасарай - Челсі: В Стамбулі переможця немає

У першому матчі плей-офф Ліги Чемпіонів між "Галатасараєм" і "Челсі" команди забили по одному голу. Гостей вивів вперед Торрес, а рахунок зрівняв Шеджу.

У першому матчі плей-офф Ліги Чемпіонів між "Галатасараєм" і "Челсі" команди забили по одному голу. Гостей вивів вперед Торрес, а рахунок зрівняв Шеджу.

Галатасарай - Челсі 1:1
Голи:
Шеджу, 64 - Торрес, 9
Галатсарай: Муслера, Алекс Теллес, Шеджу, Балта (Кайя, 46), Ебуе, Мело, Сельчук Інан, Снейдер, Хайрович (Куртулуш, 31), Дрогба (У. Булут, 80), Йилмаз
Челсі: Чех, Іванович, Кехілл, Террі, Аспілікуета, Рамірес, Лемпард, Азар (Оскар, 90+2), Вілліан, Торрес (Ето'О, 69), Шюррле (Мікел, 67)

На самому початку матчу грубо помилився Фернандо Муслера. Голкіпер "джимбом" вийшов за межі штрафного майданчика, щоб вибити м'яч, але вдарив низом точно в Вілліана. Бразилець, який раніше виступав за "Анжи", завдав обвідного удару метрів з 35, але не влучив у ворота.

На дев'ятій хвилині гості, які грали більшу частину першого тайму на контратаках, домоглися свого. Сесар Аспілікуета класно відшукав Андре Шюррле у вільній зоні пасом з лівого флангу, німець вже з штрафного прострілив на хід Торресу, а іспанцеві залишалося тільки підставити ногу і уразити ціль.

Підопічні Роберто Манчіні кинулися відіграватися. Спочатку недавній новобранець господарів Ізет Хайрович пробив трохи вище поперечини, а потім він же не зміг переграти Петра Чеха. Італійського наставника дії Хайровича не вразили, і вже на 31-й хвилині боснієць був замінений на Екту Куртулуша.

Зрівняти рахунок міг і крайній захисник Алекс Теллес, проте в ефектному стрибку парирував удар бразильця Чех. Бурак Йилмаз гол таки забив, але виявилося, що в цей час на полі знаходився другий м'яч, і суддя взяття воріт скасував.

На початку другого тайму Торрес втратив чудову нагоду оформити дубль. Іспанець, отримавши пас від Едена Азара, вийшов один на один з Муслерою - голкіпер зумів відбити м'яч на кутовий. Тим не менш ініціативою продовжували володіти господарі. Вони великими силами йшли вперед, щоправда, довгий час їм не вистачало точності в завершальній фазі атак.

На 63-й хвилині стамбульці нарешті створили реально небезпечний момент. Дідьє Дрогба після навісу Уеслі Снейдера виграв верхову боротьбу і скинув м'яч на дальню штангу. Там його зустрічав Сельчук Інан, який з півметра бив у порожній кут - штанга.

І все-таки дві хвилини потому "Галатасарай" був винагороджений за свої зусилля. Шеджу, якого ніхто толком не тримав, метрів з чотирьох ногою замкнув подачу Снейдера з кутового. Такий розвиток подій не влаштовував Жозе Моурінью, який вирішив освіжити атаку. Торреса замінив екс-нападник "Анжи" Самюель Ето`O. Гостям було непросто взяти гру під контроль, адже кожен їх рух з м'ячем зустрічав оглушливий свист трибун.

Турки ж не стали зупинятися на досягнутому і продовжували загрожувати воротам суперника. Ще один новачок "Галатасарая" Теллес вистрілив метрів з 20 під поперечину - Чех в ефектному стрибку відвів загрозу на кутовий. Небезпечно бив здалеку і Екта Куртулуш, але не влучив у рамку.

Наприкінці Манчіні замінив Дрогба на Умута Булута. Поплескави своєму колишньому підопічному і Моурінью, хоча чимось особливим івуарієць в цьому матчі не запам'ятався. Наприкінці команди приділяли основну увагу обороні, і зустріч логічно завершилася внічию. Доля протистояння вирішиться 18 березня в Лондоні. Завдяки виїзному голу невелику перевагу має "Челсі".

Використані матеріалами УЄФА